A duóról

Ha komolyzenei koncertről van szó, a gordonka-zongora párosítás a közönség általános kedvence. A hangszerek eltérő hangzása remekül párosul.
A zongora tömör megszólalása és széles hangterjedelme a cselló bársonyos, lírai hangjával nagyszerű egységet alkot. A két hangszer virtuóz adottsága mindig izgalmas előadást ígér.

A művészek 2005-ben kötöttek ismeretséget Miskolcon, tanulmányaik ideje alatt.
Közös munkájukra hamar felfigyeltek, s az eltelt időszak alatt számos koncertet adtak a Filharmónia Kelet-Magyarország szervezésében. Budapest állandó koncert tér számukra, az intim szalon koncertektől a művelődési házak színpadáig. Játszottak már az Erzsébetvárosi Közösségi Házban, a Klebelsberg Kultúrkúriában, a Marczibányi Téri Művelődési Központban, a Müpa Üvegtermében, a Törley Szalonban és sok más helyszínen.
2009 tavaszától rendszeres külföldi felkéréseknek is eleget tesznek úgy mint a Párizsi Magyar Intézetben, a Szófiai Magyar Intézetben, Nagybányán a Teleki Házban, Kassán a Löffler Béla Múzeumban,
valamint Tours, Angers, Trellieres, St.Florent Le Viel, Mont Louis sur Loire, Fécamp és Amboise városaiban.
Mestereik: Perényi Miklós, Kocsis Zoltán, Rolla János, Mező László

Duó Dezső-Kiss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Drag the Umbrella to the circle on the side.Touch the Umbrella to move it to the circle on the side.

Drop
Here

Accessibility option: listen to a question and answer it!

Type below the answer to what you hear. Numbers or words:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>