Aktuális programajánlatunk

Ha komolyzenei koncertről van szó, a gordonka-zongora párosítás a közönség általános kedvence. A hangszerek eltérő hangzása remekül párosul.
A zongora tömör megszólalása és széles hangterjedelme a cselló bársonyos, lírai hangjával nagyszerű egységet alkot. A két hangszer virtuóz adottsága mindig izgalmas előadást ígér.

Négy különböző műsort ajánlunk.
Egy magyar szerzők műveiből álló programot, vagy Mendelssohn összes cselló-zongora kamaraművét, egy különböző korstílusú műsort, a barokktól a XX.századig, vagy Popper Dávid műveiből egy összeállítást.

A magyar szerzők programban Bartók és Kodály nyomán felcsendülnek olyan dallamok melyeket népdalgyűjtéseik során jegyeztek le. Majd Liszt Ferenc két apróbb remeke mellett kevésbé ismert de jelentős zeneszerzők -Popper Dávid, Veress Sándor, Dohnányi Ernő- műveit is műsorra tűzzük.

A Mendelssohn összes, két terjedelmes szonátát egy téma és variációkat és két előadási darabot foglal magában. A műsor csupa érzelem és rendkívül gazdag a szép dallamokban.

A korstílusokat átölelő program tartalmaz barokk, klasszikus, romantikus és XX.századi darabot. Ebben a műsorban szabadabb program összeállításra van lehetőség, mivel a repertoárunk elég bő, így sok mű közül választhatunk.
A közönség valamennyi tagja találhat kedvére valót.

Popper Dávid művei a XIX. század végi és XX. század eleji polgári szalonok hangulatát idézik. Popper előszeretettel komponálta bele műveibe a korabeli dallamokat, melyek népszerűvé tették darabjait.

Mind a négy műsor körülbelül 80 perces. A műsorok szünettel és szünet nélkül is előadhatók.

A Duó

Leave a Reply